Cosmetice ”NO POO”

Ceea ce este acum la modă și modern nu înseamnă că este corect și bun pentru tine. Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, oamenii au fost sfătuiți să-și spele capul nu mai mult de 1 dată pe lună, și numai până în 1970, când a fost dezvoltat un șampon sintetic special, spălarea capului a devenit adesea norma.

Da, șampoanele actuale au o formulă mai blândă decât cele pe care le-am spălat capetele bunicilor noastre, dar ele pot provoca daune scalpului și mediului. De aici a început această mișcare, numită "no poo", care implică renunțarea la spălarea capului cu șampon.

În foliculii lor, părul conține uleiuri naturale numite sebum, care sunt necesare pentru a le menține într-o stare sănătoasă și strălucitoare. Spălarea frecventă a părului, combinată cu componentele agresive ale șamponului și temperaturile calde ale uscătorului de păr sau ondulatorului, elimină aceste uleiuri de protecție, ceea ce duce în cele din urmă la aspectul lor slab.

Ideea mișcării "no poo" este simplă: spălarea părului cu o alternativă la șampon, cum ar fi oțetul de cidru de mere, sifonul sau doar apa, veți obține părul curat fără a compromite mediul sau dependența de spălarea zilnică cu componente agresive.

Desigur, oamenii sunt sceptici cu privire la ideea de a de îngrijire a părului, fără a utiliza sampon, la care sunt obișnuiți încă din copilărie, dar să nu uităm că, atunci când spălare frecventă a capului, puteți șterge utile de grăsimi de păr, forțând glandele sebacee să lucreze mai puternic, ceea ce duce la o mai загрязненному stării pielii capului și a părului. E un cerc vicios.

Cei care au profitat deja de spălarea alternativă fără a folosi produse chimice susțin că părul lor a devenit mai moale, mai elastic și mai gros, precum și că a ajutat la scăderea mătreții.

Dacă încercați această metodă, nu vă supărați dacă părul dvs. este mai întâi murdar, este bine. Procesul de ajustare a glandelor sebacee va dura până la 6 săptămâni, în funcție de cât timp ați spălat părul cu șampon. Pieptănarea zilnică în această perioadă va ajuta la distribuirea uniformă a sebumului pe păr, fără a răni foliculii și pentru a ușura perioadele dintre spălarea capului.

Ca o alternativă la șampon, puteți utiliza: oțet de cidru de mere, sifon cu apă clocotită, ulei de arbore de ceai, ulei de nucă de cocos, suc de lămâie, nuci de săpun și pur și simplu apă.

Comentarii (0)

Lasă un comentariu