Machiaj (Sfaturi, Tendinte, Noutati) — Allbeauty.md

Blog

Machiaj

Magia există! Machiajul!

Machiajul este practica decorării feței.  O față bine machiată este mai atractivă, deoarece poate îmbunătăți cele mai frumoase caracteristici și le poate acoperi pe cele urâte.  Machiajul a avut și are o importanță enormă în istoria esteticii umane. În toate vârstele, femeile au căutat cel mai bun mod de a-și spori frumusețea, a-și exprima fața, și a descoperi o personalitate.  O simplă lovitură de culoare aplicată pe fața fiecărei fete, va conferi o nouă imagine. De asemenea, s-a demonstrat că o concordanță între aspectul fizic real și cel dorit permite dobândirea unui grad mare de echilibru emoțional și psihologic, pe de altă parte, antipatia și respingerea aspectului în sine pot provoca tulburări și pot duce, în multe cazuri, la o nefericire permanentă a statului.  Machiajul conferă oricărei femei o mai mare încredere în sine, îi conferă vigoare și optimism.  Până de curând, ideea că machiajul era un produs simplu conceput pentru a înfrumuseța femeile pe placul bărbaților era larg răspândită.  Cu toate acestea, această idee și-a pierdut valabilitatea, deoarece femeile și-au atins locul de drept în societate.

 

Să începem de la femeile egiptene, ele își evidenția ochii cu ajutorul culorilor puternice, obținute prin amestecarea pământului, a cenușii și a cernelii. În prezent machiajul variază după, produse, mărci, tonuri, culori, forme, dimensiuni etc. Puteți machia ochii, buzele, genele, sprâncenele, chiar și întreaga față.  Machiajul este o artă și în Republica Moldova, dar nu toată lumea îl poate face, nu este ușor, deoarece există prea multe tehnici pentru a-l realiza.  Există machiaj de seară, machiaj de mireasă, machiaj de cocktail, machiaj de zi.  Fiecare femeie are dreptul să arate, să se simtă bine în orice perioadă și pentru toate ocaziile oferite pe parcursul întregii vieți. În Chișinău puteți găsi multe cursuri unde puteți învăța arta machiajului, tehnicile care le folosesc meșterii de machiaj și multe alte trucuri ce le fac bloggerii pe rețelele de socializare.

 

Astăzi machiajul nu se mai face la întamplare, el trebuie aranjat și realizat după cerințele modei și tipul morfologic al persoanei. Impunând discernamant și autocunoaștere, trezind către o personalitate riguroasă, fără a transforma trăsăturile și caracteristicile proprii.

 

În această categorie veți face cunoștință cu tendițele modei, tendințele machiajului, noutăți despre produsele cosmetice, sfaturi pentru o frumusețe impecabilă, etc. Să nu evitați să scriți în comentarii după fiecare articol, ce dorințe aveți, care este tema care v-ar interesa mai mult, iar noi vom investiga și vom veni cu un articol informativ și folositor pentru dvs.