6 Pericole ale somnului machiat pe care fiecare fată trebuie să le cunoască

6 Pericole ale somnului machiat pe care fiecare fată trebuie să le cunoască

Am fost cu toții acolo; ești în picioare de la opt, ai avut o zi întreagă de studii, ai fost la sală, ai petrecut ore în club, iar acum este patru dimineața și tot ce vrei să faci este să dormi. Tot ceea ce stă între dvs. și confortul patului dvs. este o față plină de machiaj pe care chiar nu vreți să o îndepărtați. Dar nu ceda ispitei. Dormitul cu machiaj este un joc periculos și fiecare fată ar trebui să știe despre riscuri.

Chiar și după o noapte, când dormi machiat îți poate afecta pielea. Dacă nu v-ați deranjat să vă demachiați noaptea trecută, trezindu-vă, este posibil să observați că pielea dvs. pare neuniformă și că aveți câteva pete (sau chiar o erupție dacă pielea dvs. este sensibilă).

În acest caz, asigurați-vă că vă spălați bine fața cât mai curând posibil. Demachiați-vă, utilizați un produs de curățare pentru a vă curăța porii, hidratați-vă fața și cu siguranță să numai dormiți machiată.

A dormi cu machiaj în mod regulat vă poate face pagube pe piele. Somnul într-o noapte poate fi destul de rău, dar dacă o faceți timp de câteva săptămâni, luni sau chiar ani, veți observa tot felul de probleme care vor apărea pe pielea dvs. Rezultatul va fi cu mult mai rău decât să îți pătezi fața de pernă. ))

Principalele probleme apar din cauza porilor înfundați, ale căror rezultate merg de la coșuri și puncte negre la erupții de acnee în întregime. De ce? Porii înșiși sunt modalitatea de curățare a pielii, eliminând celulele moarte prin producerea de ulei. Cu toate acestea, dacă machiajul tău este pe fața ta, uleiul nu va mai fi produs și acest lucru va cauza toate problemele menționate mai sus.

Problemele cauzate de somnul cu fond de ten aplicat pe față nu se opresc însă aici. Una din pericole ale somnului machiat este că pielea dvs. nu va fi doar victimă a porilor înfundați, dar va începe să pară și obosită. Cercurile întunecate se vor înrăutăți, ochii ar putea arăta umflați și pielea ar putea părea palidă și nesănătoasă. Peste un timp ea va deveni deshidratată și uscată.

Zilnic pierdem în jur de 50 de milioane de celule ale pielii, iar somnul machiat înseamnă că acestea devin prinse în stratul de machiaj de pe fața noastră. Din această cauză, aceste celule nu se pot reînnoi. Dar nu doar captează celulele moarte, ci formează și o barieră care protejează împotriva lucrurilor bune, cum ar fi crema hidratantă, care este o necesitate pentru orice rutină de îngrijire a pielii.

Promitem că vom trece de fondul de ten, dar există o ultimă consecință a purtării în timpul somnului pe care cu siguranță veți dori să o evitați. Ridurile pot apărea mai repede și se pot agrava dormind cu machiajul în mod regulat.

Motivele sunt toate puțin științifice. Poluanții din mediu și murdăria care au rămas prinse în machiaj determină o creștere a radicalilor liberi. Aceștia încearcă să preia electroni din atomii care alcătuiesc pielea, provocând daune ADN-ului. Dacă este prea greu de înțeles, doar aveți încredere în noi. Nu vă lăsați machiajul pe timp de noapte dacă doriți ca pielea dvs. să rămână tânără.

Machiajul ochilor poate fi la fel de rău pentru somn ca fondul de ten. Iritarea și infecția sunt ambele probleme obișnuite, precum și styes și hordeolum. Așadar, deși poate fi cea mai grea parte a machiajului tău de îndepărtat, cu siguranță nu vrei să îl neglijezi.

La fel cum fondul de ten vă poate înfunda porii, o poate face și eyelinerul și rimelul. Diferența este că acestea înfundă foliculii de păr și glandele sebacee în jurul ochilor. Acest lucru poate crea probleme, de care sunt greu de scăpat și care vor provoca iritații severe. În plus, infecția este periculoasă din cauza bacteriilor care se agață de machiajul ochilor, ceea ce arată că există foarte multe pericole ale somnului maciat. Deci, nu uitați să îl ștergeți!

Genele sunt, de asemenea, expuse riscului din cauza lenei tale. Prin îndepărtarea uleiurilor naturale din ele, rimelul poate face genele fragile. Aceasta înseamnă că se vor rupe ușor, iar genele tale vor arăta scurte și zbârcite.

Dar problemele nu se opresc aici. Genele fragile însuși sună suficient de rău, dar pot de asemenea să devină periculoase. Pot intra în ochi și zgâria corneea. Chiar dacă genele nu vă cad în ochi, bucățelele mici de rimel uscat se pot bloca sub pleoapă și acestea pot provoca, de asemenea, zgârieturi, din această cauză este interzis să dormi machiat.

 

Dormi și tu machiat noaptea? Care este rutina ta pentru a șterge machiajul înainte de culcare? Spuneți-ne în comentariile de mai jos!Distribuiți această informație importantă prietenilor voștri și urmariți-ne pe rețelele de socializare unde veți găsi alte informații interesante despre diverse teme.

 

Autor: Valeria M

Recomandă prietenilor

Comentarii :

Articole pe aceeași temă