Beneficiile minunate (și utilizările) uleiului de semințe de in asupra sănătății și frumuseții dumneavoastră — Allbeauty.md

Beneficiile minunate (și utilizările) uleiului de semințe de in asupra sănătății și frumuseții dumneavoastră

Uleiul de in este, în termeni relativi, un produs foarte nou pe piață și unul care se consumă din ce în ce mai mult. Motivul din spatele popularității sale se datorează marilor beneficii pe care le aduce pielii, părului și sănătății în general, deoarece este un aliment bogat în substanțe nutritive pe care cu siguranță veți dori să îl adăugați în dieta dvs. după ce veți cunoaște toate minunile pe care le poate face pentru tine. Citiți mai departe și descoperiți tot ce trebuie să știți despre uleiul de semințe de in.

Nutriționistul Nathalia Molina Andrade explică faptul că uleiul din semințe de in provine din semințe în sine. Procesul de extragere a grăsimii din semințe de in este după cum urmează: semințele trebuie curățate și selectate pentru a elimina toate frunzele, murdăria, particulele de fier; apoi intră într-o moară pentru a fi presată; la sfârșit este centrifugat și astfel se creează uleiul de in.

Uleiul de in are un aport de fibre, acizi grași și ajută la reducerea inflamației intestinale, datorită efectului laxativ pe care îl are acest aliment. Acest aliment este plin de omega-3, omega-6 și omega-9, substanțe nutritive care ajută la reducerea colesterolului rău și oferă antioxidanți care ajută la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

 

Acest aliment este considerat un ulei bun care ajută la îmbunătățirea pielii și a părului. În plus, funcționează ca o cremă hidratantă care va reda strălucirea părului, va restabili vârfurile despicate și va îmbunătăți aspectul pielii. Chiar și semințele de in, singure fac minuni pentru frumusețea ta!

Revista Women's Health susține că uleiul de semințe de in poate fi folosit atât pentru uz cosmetic, cât și pentru uz culinar. Proprietățile hidratante, hrănitoare și antiinflamatoare pe care le are acest aliment, deschide posibilitatea aplicării acestuia pe piele, păr și unghii. Această practică vă va ajuta să tratați petele pielii, să controlați îmbătrânirea și să faceți părul să pară mult mai mătăsos decât înainte.

 

O puteți mânca și cu bucate proaspete care nu necesită încălzirea uleiului. Compoziția fizico-chimică a semințelor de in face ca uleiul să se usuce foarte repede și să devină dur, foarte asemănător cu untul. Grăsimile în această stare ar putea să nu fie la fel de bune, de aceea este de preferat să nu le consumați cu alimente calde.

Uleiul de in, deși are proprietăți nutriționale și beneficii pentru oameni, dar este totuși o grăsime. De aceea trebuie consumat cu măsură, astfel încât efectele să nu fie contraproductive.

 

 

Ați știut și dvs. despre beneficiile minunate ale uleiului de semințe de in asupra sănătății și frumuseții noastre? Așteptăm comentariile dvs. mai jos. Distribuiți această informație importantă prietenilor voștri și urmariți-ne pe rețelele de socializare unde veți găsi alte informații interesante despre diverse teme.

 

Autor: Valeria Mititelu

Recomandă prietenilor

Comentarii :

Articole pe aceeași temă