Cafeaua. Beneficiile și dezavantajele — Allbeauty.md

Cafeaua. Beneficiile și dezavantajele.

Cafeaua este unul dintre cele mai comercializate produse din lume și una dintre cele mai populare și consumate băuturi din lume, alături de ceai și apă. Această băutură, care se obține prin prăjirea și măcinarea boabelor fructelor de cafea sau a plantelor de cafea, este destul de stimulantă datorită conținutului său de cofeină, o substanță psihoactivă. Acest produs este una dintre cele mai sociale băuturi nealcoolice din lume.

Dar este bine să bei cafea? Vă prezentăm avantajele și dezavantajele cofeinei în articolul de mai jos.

 

Beneficiile cafeinei

Este adevărat că cofeina are beneficii. Stimulează sistemul nervos central și are un efect diuretic, în plus, are și alte efecte pozitive, îmbunătățește atenția și consolidarea memoriei verbale. Dar efectele pozitive ale cofeinei sunt legate de o cantitate specifică de consum care nu trebuie depășită.

1. Cafeaua îți mărește performanța fizică.

2. Cafeaua te poate ajuta să slăbești.

Cafeaua conține magneziu și potasiu, care ajută corpul uman să utilizeze insulina, reglând nivelul zahărului din sânge și reducând dorința pentru dulciuri și gustări.

3. Cafeaua ajută la arderea grăsimilor.

4. Cafeaua te ajută să te concentrezi și să fii atent.

5. Cafeaua reduce riscul de deces.

Studiile au arătat că riscul general de deces prematur pentru consumatorii de cafea este cu 25% mai mic decât cel al consumatorilor care nu consumă cafea.

6. Cafeaua reduce riscul de cancer.

7. Cafeaua reduce riscul de accident vascular cerebral.

Consumul de cafea rezonabilă (2-4 căni pe zi) este asociat cu un risc mai mic de accident vascular cerebral.

8. Cafeaua reduce riscul bolii Parkinson.

9. Cafeaua vă protejează corpul.

Cafeaua conține mulți antioxidanți, care funcționează ca niște războinici mici care luptă și protejează împotriva radicalilor liberi din corpul tău.

10. Cafeaua poate reduce riscul de diabet de tip II.

11. Cafeaua îți protejează creierul.

Nivelurile ridicate de cofeină din sânge reduc riscul bolii Alzheimer. De asemenea, reduce riscul de demență.

12. Cafeaua îmbunătățește starea de spirit, ajută la combaterea depresiei și reduce riscul de sinucidere.

 

Dezavantajele cafeinei

1. Cafeaua proastă poate fi toxică.

2. Te poate ucide.

Da, dacă bei între 80 și 100 de căni (23 de litri) într-un timp scurt. Această doză este letală și se va traduce în 10-13 grame de cofeină în corpul dumneavoastră. Cu toate acestea, înainte de a ajunge la acest punct, veți voma cea mai mare parte, deoarece 23 de litri de lichid sunt foarte mulți. Chiar și dacă bei 23 de litri de apă te poate ucide.

3. Poate provoca insomnie și neliniște.

4. Nu beți mai mult de o cană pe zi dacă sunteți gravidă.

Studiile asupra efectului cafelei asupra fătului au fost controversate, dar un lucru este sigur: dacă bei cafea în timpul sarcinii, cofeina va ajunge și la făt, iar bebelușul tău este foarte sensibil la cofeină. Prin urmare, dacă vă place nespus de mult această băutură și nu puteți înceta să o beți în timpul sarcinii, măcar reduceți consumul la o cană pe zi.

5. Cafeaua pentru copii poate crește enureza.

 

Câte cești de cafea consumați în timpul zilei? Așteptăm comentariile dvs. mai jos. Distribuiți această informație importantă prietenilor voștri și urmariți-ne pe rețelele de socializare unde veți găsi alte informații interesante despre diverse teme.

 

Autor: Valeria Mititelu

Recomandă prietenilor

Comentarii :

Articole pe aceeași temă