Сurățarea limbii

Mulți oameni, având grijă de dinți, uită complet că limba are nevoie, de asemenea, de o curățare temeinică, dar oamenii de știință au dovedit că limba acumulează mai multe bacterii decât pe dinți.
Limba noastră are o textură eterogenă, care este supusă unui grup activ de plăci, apariția și dezvoltarea microbilor. Neglijarea igienei limbii regulate poate duce la carii dentare și alte boli dentare. De asemenea, pot apărea probleme la fel de grave și destul de neplăcute, cum ar fi respirația neplăcută. În acest caz, placa albă ușoară nu este considerată o patologie, iar această problemă este eliminată cu ușurință prin curățarea obișnuită.

Curățarea limbii ajută la rezolvarea următoarelor probleme:

reduce concentrația bacteriilor patogene în cavitatea bucală;

previne apariția tartrului și cariilor dentare;

revigorează respirația;

îmbunătățește activitatea receptorilor de gust.

De aceea, curățarea limbii este neapărat inclusă în igiena orală zilnică. Limba nu este recomandată pentru periuța de dinți obișnuită, deoarece este creată special pentru dinți. Dar pentru limbă există perii, raclete și chiar geluri speciale.

Curățarea limbii cu o racletă

Unul dintre instrumentele folosite pentru curățarea limbii este răzuitorul. Majoritatea instrumentelor de acest tip sunt fabricate din plastic. Și în aparență, produsul arată ca o duză și un vârf sub forma unei linguri, dar se întâmplă și sub forma unui arc. Cu o racletă, puteți îndepărta placa de pe suprafața limbii și obrajilor.

Stomatologii recomandă utilizarea lor în combinație cu un agent de clătire antibacterian. O astfel de simbioză vă permite să creșteți semnificativ eficacitatea procedurii.

Lingură

De asemenea, un instrument eficient poate fi numit o lingură. Ajută la îndepărtarea plăcii de pe suprafață și la eliminarea focarelor de miros neplăcut. În aparență, produsul arată ca o duză alungită cu un vârf-lingură. Apa este furnizată din vârf, astfel încât curățarea este ușoară.

Răzuitor-perie

Peria de răzuire arată ca o simbioză a răzuitorului și a periuței cu perii moi, are o formă alungită, rotunjită. Vârful plat ajută la facilitarea procesului de curățare – nu există vărsături în timpul procedurii.

Există mai multe soiuri ale acestui dispozitiv. Raclete-perii cu duză de relief din plastic sau cauciuc sunt deosebit de populare.

Cum să curățați corect limba?

În direcția de la rădăcină la vârful mișcărilor de "păr", trebuie să curățați mai întâi o parte a limbii și apoi cealaltă. Apoi curățați limba cu mișcări transversale, pentru a îndepărta placa din depresiuni. După aceea, clătiți gura cu apă.

Procură produse din acest articol
Щетка для чистки языка
Comentarii (0)

Lasă un comentariu