Cum să determinați cel mai bun moment pentru a face sport — Allbeauty.md

Cum să determinați cel mai bun moment pentru a face sport

Orice moment al zilei în care vă puteți angaja să faceți mișcare este un moment bun pentru a face sport. Cel mai bun moment pentru exerciții fizice este diferit pentru fiecare persoană. Luați în considerare stilul dvs. de viață și obiectivele cu privire la sport pentru a vă ajuta să găsiți momentul potrivit pentru dvs.

 

Metoda 1 - Luând în considerare factorii stilului de viață

Te lupți să ieși din pat dimineața sau te trezești energizat și gata de plecare? Ești o bufniță de noapte și nu te culci niciodată înainte de miezul nopții? Odată ce ai stabilit care sunt tendințele tale de somn, vei avea o idee mai bună despre momentul în care corpul tău este cel mai înclinat pentru a face exerciții. Dacă nu sunteți o persoană matinală, nu programați un antrenament dimineața devreme. Este mai probabil că o să închideți alarma și o va puneți înapoi în pat, în loc să faceți un antrenament. Sacrificarea somnului pentru a obține un antrenament poate duce la performanțe mai slabe și poate face dificilă dezvoltarea unei rutine consistente.

Când ești cel mai ocupat? Când aveți tendința de a vă programa cele mai importante sarcini? Încercați să vă încadrați în sport înainte sau cel puțin în jurul acestor evenimente, dacă este posibil. Unii oameni ar prefera să-l scoată din drum primul lucru, în timp ce alții preferă să-l amâne până la sfârșitul zilei. Dacă aveți tendința de a avea o mulțime de activități după muncă, vă recomandăm să faceți mișcare dimineața. Dacă diminețile sunt agitate, un antrenament de seară poate fi cel mai bun. Un antrenament după-amiaza poate fi bun dacă aveți timp în pauza de prânz și nu doriți să vă sacrificați seara sau dimineața. Unii oameni consideră că exercițiile fizice dimineața îi fac mai productivi pe tot parcursul zilei.

Încerci să slăbești? Încercați să vă îmbunătățiți performanța? Încercați să dezvoltați o rutină de exerciții consecventă? Dacă încercați să dezvoltați o rutină, mișcarea de dimineață e perfecta. Oamenii care fac mișcare dimineața sunt mai consecvenți. Este posibil să nu aveți chef să faceți sport după o zi lungă de muncă. Dacă încercați să vă îmbunătățiți performanța, cel mai bine e să faceți exerciții după-amiaza sau seara. Chiar dacă te vei simți obosit, în a doua jumătate a zilei, timpii de reacție sunt mai rapizi și veți avea mai multă forță și flexibilitate. Dacă încercați să slăbiți, vă recomandăm să faceți mișcare dimineața înainte de a mânca. Când faceți exerciții într-o stare de repaus alimentar, corpul dumneavoastră este mai probabil să utilizeze grăsime în loc de carbohidrați pentru energie.

Începeți prin a vă antrena în diferite momente ale zilei pentru a vedea cum vă simțiți și pentru a găsi ora care funcționează cel mai bine cu programul dvs. Urmați un jurnal de exerciții pentru a vă ajuta să evaluați de fiecare dată. Pune-ți câteva întrebări precum:

  • Cum m-am simțit?
  • Am avut probleme cu somnul?
  • Sunt obosită pe tot parcursul zilei?
  • Am performanțe mai bune dimineața sau seara?
  • Mă simt mai energizată? Sunt leneșă?

 

Metoda 2 - Exerciții fizice dimineața

Antrenamentele de dimineață sunt asociate cu tensiune arterială mai mică, somn de calitate mai bună, niveluri mai ridicate de energie pe tot parcursul zilei și vigilență mentală crescută; cu toate acestea, va trebui să vă treziți mai devreme decât de obicei și este posibil să aveți energie scăzută dacă nu mâncați înainte de a vă antrena. Dacă intenționați să faceți mișcare la o sală de gimnastică, vor fi mai puțini oameni în sala de gimnastică dacă mergeți dimineața. Persoanele care fac mișcare dimineața tind, de asemenea, să urmeze antrenamentul cu un mic dejun sănătos și multă apă. Acest lucru vă poate pregăti pentru un început excelent de zi.

Încercați să vă treziți cu 30 până la 60 de minute mai devreme decât de obicei pentru a vă încadra într-un antrenament. Este posibil să trebuiască să adormiți mai devreme pentru a vă adapta noului program de trezire. Dacă mergeți la o sală de gimnastică, luați în considerare și timpul de călătorie. Alocați încă cinci sau 10 minute pentru încălzire. Temperatura corpului este mai scăzută dimineața. Dacă nu vă încălziți corpul, este cel mai probabil să vă răniți.

Dacă de obicei nu mâncați dimineața, adăugați ceva timp suplimentar pentru micul dejun. Corpul tău are nevoie de hrană pentru a-și reveni după exerciții.

 

Metoda 3 – Exerciții fizice seara

Dacă vă concentrați asupra creșterii forței musculare și a dimensiunii lor, un antrenament de seară poate fi cel mai bun. Ai mâncat pe tot parcursul zilei, astfel încât corpul tău are multă energie și mușchii tăi sunt încălziți.  Este mai puțin probabil să vă răniți în timpul exercițiilor de seară, deoarece mușchii și articulațiile au lucrat toată ziua.

Încercați să vă terminați antrenamentul cu aproximativ două ore înainte de culcare. Acest lucru vă va oferi corpului timp pentru a vă relaxa. De exemplu, dacă intenționați să vă culcați la ora 23:00, terminați antrenamentul până la ora 21:00. Nivelurile dvs. de melatonină (adică hormonul care vă face somnoros) ating nivelul maxim în jurul orei 22:00. Performanța și forma antrenamentului dvs. pot avea de suferit dacă sunteți obosit și faceți sport până târziu. Somnul este la fel de important ca exercițiile fizice și vă ajută corpul să se refacă după efortul depus.

 

Cum determinați dvs. timpul perfect pentru efortul fizic? Așteptăm comentariile dvs. mai jos. Distribuiți această informație importantă prietenilor voștri și urmariți-ne pe rețelele de socializare unde veți găsi alte informații interesante despre diverse teme.

 

Sursă: Wikihow.com / Traducător: Valeria Mititelu

Recomandă prietenilor

Comentarii :

Articole pe aceeași temă