Multani mitti sau Fuller land

Multani mitti sau Fuller land

Până în prezent, argila este utilizată pe larg în scopuri cosmetice. La noi, argila este larg răspândită albă, verde, albastră și neagră și noi puțin ce cunoaștem despre alte soiuri de argilă. În India, dimpotrivă, a fost folosit mulți ani la rind lutul multani mitti pentru frumusețea și sănătatea pielii părului și a feței.

Ce fel de argilă este ve-ți afla în articolul nostru.

Lutul Indian multani mitti a fost extras și folosit pentru diverse scopuri de uz casnic pe parcursul secolelor. Ce legătură are pământul lui Fuller? Așa poartă denumirea în lumea occidentală-după numele maeștrilor englezi de curățare a lânii, care au folosit acest lut pentru a îndepărta petele de ulei.

O astfel de argilă se caracterizează printr-o absorbție ridicată, iar compoziția sa este formată ca urmare a descompunerii cenușii vulcanice, ceea ce conferă acestei argile proprietăți speciale. Deci, compoziția sa include: silice, oxid de magneziu, oxid de fier, oxid de calciu, safir de sticlă.

În mod natural, o astfel de argilă poate fi regăsită în formă de bucăți, pentru ușurința utilizării, este măcinată în formă de praf. Datorită acestei argile și a proprietăților sale de curățare, locuitorii Indiei au folosit de foarte mult timp multani mitti, în primul rând ca șampon și sub formă de săpun.

În zilele noastre, o astfel de argilă face parte dintr-o varietate de măști naturale, creme, unguente, împachetări și alte produse cosmetice, realizate în rețete ayurvedice.

Beneficiile multani mitti pentru piele

Așa precum am menționat, acest tip de argilă este un absorbant excelent, deci va fi extrem de util în îngrijirea pielii problematice. Ajută la combaterea acneei, elimină strălucirea grasă, curăță porii, albește și netezește pielea și exfoliază particulele moarte ale pielii.

Pentru a utiliza acest instrument, este suficient să combinați lutul cu apă caldă sau emulsie din plante și să amestecați până când se obține o consistență omogenă. După aceea, masa finită trebuie aplicată pe piele și lăsată să se usuce complet. Se spală cu apă, fără a utilizarea produselor de curățare.

Atunci când utilizați acest tip de argilă, puteți adăuga uleiuri esențiale și extracte din plante. Adesea, un astfel de extract de chimen este adăugat în argilă, are un efect antibacterian și antiinflamator excelent, ceea ce va spori proprietățile utile ale argilei pentru îngrijirea pielii problematice.

Multani mitti pentru frumusețea părului

În contextual îngrijirii părului, multani mitti este apreciat pentru capacitatea sa de a absorbi grăsimea și murdăria. Un astfel de instrument va curăța ușor pielea părului, normalizând producția de sebum și ajutând la rezolvarea problemei părului gras. În plus, argila ajută la combaterea fragilității părului, întorcându-i strălucirea și puterea.

Puteți folosi argila, ca și pentru față - sub formă de mască. În același timp, în argilă puteți adăuga uleiuri esențiale, extracte de fructe de padure, uleiuri vegetale, totul depinde de efectul dorit.

Aplicați multani mitti acest lut ca un șampon uscat. Pentru a face acest lucru, aplicați pulberea într-o cantitate mică pe rădăcinile părului, împărțind-o în prealabil în funcție de goluri, frecați, lăsați-o timp de 10-20 de minute. După aceea, ar trebui să curățați cu o perie groasă pentru a pieptena bine lutul din păr.

Din păcate, nu am găsit niciun magazin în Chișinău, unde ar putea fi procurat acest produs.

Recomandă prietenilor

Comentarii :

Articole pe aceeași temă