Alimentele ce dăunează echlibrului hormona

V-ați întrebat vreodată de ce unele alimente pe care le consumați, pot provoca probleme substanțiale organismului dumneavoastră? Sănătatea contează, anume din acest motiv este necesar să revizuim unele dintre obiceiurile nostre și să le reducem la minim.
                                                                                      Solanaceele

Legumele din meniul zilnic sunt o idee minunată, însă, este important să faceți accent pe cele ce au un impact benefic. Alegerea legumelor ce nu corespund necesităților poate provoca inflamații grave. Legumele din familia Solanaceae posedă această capacitate.

Exemplu: vinetele, cartofii, tomatele. Reduceți cantitatea lor, iar în dietă adăugați piper, spanac ce contribuie la normalizarea ciclului menstrual și nu duce spre acumularea grăsimilor și a zaharurilor suplimentare.

Zahăr

Zahărul este produsul preferat de toată lumea din copilărie. Dar nu în zadar se spune că zahărul este moartea albă, sub acest supliment dulce se ascunde un adevărat "monstru", care poate crește nivelul de insulină, din cauza căruia echilibrul hormonal poate fi anihilat.

Pâinea albă

Un alt produs ce este mereu prezent la masă. Pâinea conține gluten, la care unii oameni sunt alergici și intoleranți. În combinație cu carbohidrații, crește riscul de inflamație, ceea ce duce la funcționarea defectuoasă a glandei suprarenale și a glandei tiroide.

Produsele lactate

Adevărații trădători în familia produselor alimentare. Nici măcar nu ne gândim că laptele preferat poate provoca iritații severe și inflamații ale tractului gastrointestinal, precum și să conțină reziduuri de antibiotice și hormoni. Poate provoca un dezechilibru hormonal, care va fi un catalizator al acneei. Totuși, pentru început, trebuie să consultați un dermatolog și să încercați să nu consumați cel puțin o lună produsele lactate.

Soia

Produsul nu este încă la fel de răspândit în țara noastră ca și cele anterioare, dar nu este mai puțin periculos. Soia poate dăuna estrogenului și altor hormoni datorită creșterii nivelului de estrogen. De asemenea, utilizarea excesivă a soiei diminuează activitatea glandei tiroide.

Această cultură este una dintre cele mai modificate genetic, astfel poate conține pesticide care pot duce la un dezichilibru hormonal.

Comentarii (0)

Lasă un comentariu