Alimente cu cel mai mare conținut de vitamina C
Vitamina C susține imunitatea si o protejează de infecții și viruși. De aceea, o persoană se recuperează rapid în timpul răcelii de primăvară.
Dar unde să luați această vitamină vitală? Desigur, puteți merge la farmacie și cumpărați-l acolo și puteți adăuga aceste 5 produse în dieta dvs. și uitați de deficitul de vitamina C pentru o lungă perioadă de timp. Cel mai important lucru este că aceste produse le puteți găsi întotdeauna pe rafturile magazinelor.
Pătrunjel
Pătrunjelul este titularul recordului printre verdețuri în ceea ce privește conținutul de vitamine și efectul benefic asupra corpului uman. Și disponibilitatea și ieftinitatea reprezinta un bonus pentru toți cei care tin la sanatatea lor. În plus față de conținutul ridicat de vitamina C, patrunjelul este un antiseptic excelent, care suprimă activitatea majorității bacteriilor patogene, ceea ce este deosebit de important în timpul răcelii și gripei. Și pentru cei care își urmăresc greutatea, va fi util să aflați că utilizarea acestei verdeață va ajuta la combaterea excesului de kilograme.
Broccoli
În plus, inflorescențele verzi sunt bogate în vitaminele A, e, mai multe vitamine B, potasiu, calciu, magneziu și zinc. De asemenea, dorim să rețineți că broccoli este recomandat pentru încălcări ale ciclului menstrual, încălcări ale sistemului hormonal.
Citrice
Portocala, lamaie, grapefruit,– fructe disponibile și bogate în vitamina C. Pe lângă faptul că sunt bogate în vitamina C, consumând citrice, ajutați organismul să absoarbă fierul, care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor.
Kiwi
Fructul subevaluat, în comparație cu citricele și ghimbirul, în timpul virușilor. Cantitatea de vitamina C din kiwi este aproape de două ori mai mare decât conținutul său în portocaliu și de o dată și jumătate în lămâie. Desigur, acest lucru nu înseamnă că portocalele cu lămâi ar trebui îndepărtate din dietă, dimpotrivă, merită adăugate kiwi și citrice în meniul lor.
Coacăza neagra
Coacăza neagra este lider în conținutul de vitamina C în compoziția sa chimică. 100 g de produs reprezintă deja 200 mg din această vitamină, deci doar 20-30 de fructe de padure pe zi sunt suficiente pentru a obține o adevărată incarcare de vitamine.