Rețete vegetariene ușoare pentru întreaga familia

Rețete vegetariene ușoare pentru întreaga familia

Indiferent dacă sunt flexitarieni, vegetarieni sau vegani, tot mai mulți oameni aleg o dietă fără carne sau chiar complet lipsită de produse de origine animală. Unii din respect pentru animale și mediul înconjurător, alții pur și simplu pentru că le face plăcere să gătească vegetarian și vegan.

Motivul alegerii acestei diete poate fi legat de moralitate, religie, cultură, etică, estetică, mediul înconjurător, societate, economie, politică, gust sau sănătate. Dietele vegetariene pregătite corespunzător satisfac valorile nutriționale pentru toate stagiile vieții. Mai jos am pregătit niște recete un doar pentru vegetarieni dar pentru toți care iubesc să mănânce gustos și să stea la bucătărie cât mai puțin.

Shakshuka

Ingrediente:

· Ouă - 4 bucăți

· Roșii - 4 bucăți

·Ardei iute - după gust

· Sare - 1 linguriță fără blat

· Boia dulce - 1 linguriță

· Piper negru măcinat - ¼ linguriță

· Ulei de măsline sau alt ulei vegetal- 70 de grame

Preparare:

Curățați roșiile. Tăiați 4 roșii transversal, le puneți într-un bol cu apă clocotită, lăsați 1-2 minute, clătiți cu apă rece și îndepărtați ușor pielea. Tăiați roșiile pregătite în cubulețe de dimensiuni medii.

 Se curăță 4 căței de usturoi, se spală, se toacă mărunt. Tăiați jumătate din ardeiul iute în inele subțiri.

Într-o tigaie cu fundul gros, încălziți 70 de grame de ulei de măsline sau alt ulei vegetal, adăugați usturoiul pregătit, amestecați.

Adăugați ardeiul iute pregătit, amestecați din nou și puneți roșiile tăiate cubulețe.

Facem un foc mic și fierbem timp de aproximativ 12 minute, amestecând din când în când, în timpul procesului de fierbere, adăugăm 1 linguriță de sare fără vârf sau după gust, 1 linguriță de boia dulce și ¼ linguriță de piper negru.

Spargeți ușor 4 ouă într-o tigaie, prăjiți 3-4 minute la foc mic, astfel încât albusul să fie prăjit, iar gălbenușul să rămână lichid. Presărați gălbenușurile puțin cu  sare și  piper negru măcinat și serviți shakshuka la masă.

Orecchiette cu fasole albă și spanac

Ingrediente:

·2 linguri. ulei de măsline extra virgin

·4 căței de usturoi, tocate mărunt

·2 lingurițe. bază de bulion de legume (am folosit Better Than Bouillon)

·12 oz. orecchiette sau alte paste scurte

·2 lingurițe. frunze proaspete de cimbru

·1 cutie de fasole albă mică, clătită

·2 c. copil spanac

·1/2 c. parmezan ras fin

·Piper negru proaspăt măcinat

Preparare:

Încălziți uleiul și usturoiul într-o tigaie mare, adâncă, la foc mediu, până când usturoiul devine ușor maroniu, aproximativ 2 minute. Scoateți-l de pe foc, adăugați 4 căni de apă și amestecați în baza de bulion.

Se adaugă orecchiette și cimbru și se fierbe. Reduceți căldura și fierbeți, amestecând frecvent, până când orecchiette devine ferm, timp de 10 până la 12 minute.

Puneți fasolea, spanacul, parmezanul și ½ linguriță de piper și gătiți până când boabele sunt încălzite, aproximativ 2 minute.

Mazăre și orez de cocos

Ingrediente:

·4 căni de orez cu bob lung, clătit bine

·5 1/2 căni de apă

·2 căni lapte de cocos

·3 până la 4 căni de mazăre verde, fierte și scurse

·1 ceașcă de scallions, tocate

·8 ramuri de cimbru

·1 piper Scotch Bonnet, întreg

·1/4 cană de ulei de măsline

·Sărați după gust

Peparare:

La foc mare într-un vas, combinați și amestecați toate ingredientele. Aduceți la fierbere neacoperind vasul, apoi reduceți focul, acoperiți oala și fierbeți timp de 25-30 de minute, orezul trebuie să fie fiert.

Pizza cu conopidă prăjită

Ingrediente:

·Făină de porumb pentru foaia de copt

·0.5 kg aluat de pizza

·1/2 cap de conopidă

·1 ceapă roșie mică

·1/2 c. frunze proaspete de pătrunjel cu frunze plate

·2 linguri. ulei de măsline

·1/2 linguriță. fulgi de ardei roșu zdrobit

·sare kosher

·180 g. Brânză Gruyère

Preparare:

Încălziți cuptorul la 220 grade. Prafuiți o foaie de copt cu făină de porumb. Formați aluatul într-un oval de 40 cm și așezați-l pe foaia de copt pregătită.

Într-un castron mare, aruncați conopida, ceapa și pătrunjelul cu uleiul, ardeiul roșu și 1/2 linguriță de sare. Radeți brânza. Imprastiați amestecul de legume peste aluat. Coaceți până când conopida este fragedă și coaja este maro auriu și crocantă, 20 până la 25 de minute.

 

Poftă buna dragi cititori! Scrieți numaidecât în comentarii ce recete ați încercat și cum vi s-a părut. Distribuiți această informație importantă prietenilor voștri și urmariți-ne pe rețelele de socializare unde veți găsi alte informații interesante despre diverse teme.

Recomandă prietenilor

Comentarii :

Articole pe aceeași temă