Rețete de clătite din 5 tipuri de alimente

Rețete de clătite din 5 tipuri de alimente

Maslenița este o sărbătoare tradițională sărbătorită timp de o săptămână înainte de Postul Mare. Ce se mănâncă în această săptămână? Așa e-clătite. Dar ce se întâmplă dacă nu folosiți lapte de vacă sau țineți la nutriția sănătoasă? Refuzați plăcerea de a găti și de a savura acest fel de mâncare? Nu, pentru că am pregătit pentru tine 5 rețete diferite, care se potrivesc cu orice tip de alimente.

Clatite clasice

Ingrediente:

–  500 ml de lapte;

–  3 ouă. ;

–  200 gr făină;

–  unt (sau ulei) 30 g (2 linguri);

–  30 g de zahăr (2 linguri);

–  2-3 g de sare(1/2 linguriță).

Toate ingredientele trebuie să fie de temperatura camerei. Ouălese amestecă, se adaugă zahăr și sare. Se amestecă până se dizolvă zahărul. Nu este nevoie să bateți ouăle în spumă, trebuie doar să amestecați până se înmoaie și până se dizolvă complet sarea și zahărul. Apoi se adaugă laptele, dar nu toate dintr-o dată, treptat, începând cu 100-150 ml, se amestecă. Făina este cernută, astfel încât să se satureze cu oxigen și se adaugă textura existentă, se amestecă într-o stare netedă. Acum adăugăm laptele rămas și amestecăm din nou. Adăugăm untul sau uleiul răcit.
În procesul de coacere, veți înțelege dacă consistența clătitelor este corectă. Dacă aluatul este prea gros, adăugați lapte sau apă, dacă este lichid, apoi puțină făină.
Pentru ca clatitele să fie străpuse de găurele, acestea ar trebui să fie prăjite într-o tigaie fierbinte.

Clatite sănătoase

Ingrediente:

–  1 pahar de lapte degresat;

–  1 pahar de apă;

–  1 ou;

–  2 linguri de ulei de măsline;

–  150 g făină de grâu dur;

–  sare după gust.

Bateți bine oul și, continuând să amestecați, adăugați încet apă, lapte, făină și sare în el. Aduceți amestecul la o consistență omogenă. Se toarnă uleiul și se amestecă din nou. Se prăjesc clatitele într-o tigaie fierbinte, fără a folosi ulei.

Clatite vegetariene

Ingrediente:

–  2 și 1/2 cesti de făină (250 ml);

–  1 litru de lapte;

–  3 linguri de zahăr;

–  1/2 linguriță. sare;

–  1/2 linguriță de soda;

–  2 linguri ulei vegetal;

–  1/3 pachet (67 gr) unt.

Se amestecă făina, zahărul, sarea, sifonul și se adaugă 0,5 litri de lapte. Este bine să amestecați, astfel încât să nu rămână bulgări. Aluatul trebuie să fie consistent ca o smântână densă. Se adaugă ulei vegetal și se amestecă din nou. Laptele rămas se aduce la fierbere și încet, amestecând, se toarnă în aluat. Untul se topește într-o tigaie pe care veți coace clatite, apoi se adaugă la aluat. Se toarnă aluatul într-un strat subțire pe o tigaie fierbinte și se coace la foc mediu până când partea superioară a clătitei rămâne fără pete umede. Întorcându-se pe cealaltă parte, coaceți timp de încă un minut.

Clatite vegane

Ingrediente:

–  500 ml apă fiartă rece

–  250 g făină;

–  2-3 linguri. l. zahăr;

–  6 linguri ulei vegetal;

–  2 g bicarbonat de sodiu;

–  un vârf de sare.

Se amestecă făina într-un castron, se adaugă zahăr, un vârf de sare și sifonul. Se amestecă ingredientele uscate. Introduceți treptat apă și amestecați. Cantitatea de apă poate fi diferită de cea din rețetă, determinați densitatea aluatului, ea ar trebui să fie ca o smântână lichidă. Aluatul trebuie amestecat foarte bine, astfel încât să nu rămână bulgări. Când consistența dorită a aluatului este atinsă, adăugați 2 linguri de ulei vegetal și amestecați din nou. Încălziți tigaia și prăjiți clătitele pe ambele părți până la maro auriu.

Clatite crude

Ingrediente:

–  2 banane.;

–  3 linguri de semințe de in;

– 0,5 linguri de apă;

–  1 lingură de cacao sau carob (opțional).

Inul se macină până la starea de făină. Combinați banana și apa într-un blender. Treptat, dacă este posibil, fără a opri amestecatul, adăugați făina de in, rotiți până când se netezește. Pentru clătite de ciocolată, împărțiți aluatul rezultat în jumătate, adăugați cacao și câteva linguri de apă într-o jumătate și bateți din nou. Răspândiți aluatul pe un covor de silicon sau pe o foaie de teflon într – un strat subțire, la rata de o lingură-o clătită. Nu faceți clătite prea mari în diametru-10-15 cm este suficient, deoarece acestea se vor usca mai repede. Uscați clătite crude pe un covor siliconic într-un uscător de fructe și legume sau deshidratator la o temperatură de 40-45 de grade.

Recomandă prietenilor

Comentarii :

Articole pe aceeași temă