3 rețete pentru un desert delicios și sănătos

Coacerea merelor: 3 rețete pentru un desert delicios și sănătos

Probabil, nici nu există o rețetă de toamnă mai populară, decât un desert din mere coapte. În primul rând, avem o recoltă de toamnă, ceea ce crește de multe ori utilitatea desertului, în al doilea rând, aceste mere au puține calorii și, în al treilea rând, sunt foarte gustoase și ușor de preparat. Dacă vorbim despre beneficiile unui astfel de desert, atunci la coacerea merelor, aproape toate vitaminele și microelementele rămân în dulce, iar în acest fruct dulcele este într-o cantitate mare. Consumând în mod regulat un astfel de desert, se va îmbunătăți circulația sângelui, funcționarea tractului gastro-intestinal,se va normaliza echilibrul acid al sistemului digestiv, se va reduce umflarea, se vor întări dinții și normaliza metabolismul.

Merele cu scorțișoară și miere

 

Ingrediente:
6 mere medii;
6 lingurițe de miere;
4 linguri de apă rece;
1 lingură zahăr;
0,5 lingurițe de scorțișoară.
Metoda de gătit. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade, acoperiți tava cu o folie. Curățăm merele, tăiem mijlocul. Se amestecă zahărul și scorțișoara într-o farfurioară, se înmoaie partea de sus a fiecărui fruct. Îl dăm la cuptor, turnând apă în foaia de copt, astfel încât merele să nu se încrețească. Timpul aproximativ de coacere este de 20-30 de minute (totul depinde de fructele dvs.). Le scoatem din cuptor și când merele noastre s-au răcit puțin, adăugăm mierea, pentru a se păstra toate proprietățile utile.

Mere cu brânză de vaci

Ingrediente:
4 mere;
150 g brânză;
30 g stafide;
1 ou;
zahăr și alți îndulcitori după gust.
Metoda de gătit. Pregătiți stafidele. Se înmoaie în apă fierbinte timp de 15 minute. Se amestecă cașul cu îndulcitorul și oul, apoi se adaugă stafide. Se înlătură miezul fiecărui măr. Apoi, în mijlocul fiecărui fruct, se adaugă amestecul pregătit de caș și stafide. Coaceți desertul într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute.

Mere cu nuci

Ingrediente:
3-4 mere;
o mână de nuci;
îndulcitori după gust;
un vârf de cuișoare măcinate.
Metoda de gătit. Curățăm merele de căsuța de semințe. Se amestecă zahărul cu nuci, se umplu merele cu amestecul. Punem la cuptor, preîncălzit la 180 de grade, timp de 20-25 de minute. Scoatem, presărăm cu cuișoare.

Cum voi pregătiți acest desert? Scrie în comentarii!

Recomandă prietenilor

Comentarii :

Articole pe aceeași temă