Cunoaște-ți dușmanul în față: totul despre îmbătrânirea pielii și a ridurilor

Nici una dintre problemele asociate cu aspectul nu-i pasă de femei mai mult decât îmbătrânirea pielii și apariția primelor riduri. Trebuie amintit faptul că îmbătrânirea prematură a pielii –"boala", care trebuie să fie prevenite și tratate. Pentru a face acest lucru, există o mulțime de mijloace la care trebuie să adăugați perseverență și răbdare.

Există două tipuri de îmbătrânire a pielii: normală și prematură

Formarea ridurilor este o consecință a faptului că în celulele și țesuturile corpului au existat schimbări semnificative care au dus la afectarea metabolismului și la slăbirea funcțiilor vitale. În acest caz, există o slăbire a elasticității pielii, o încălcare a glandelor sebacee, uscarea și încrețirea celulelor, resorbția stratului subcutanat și foarte des – degenerarea sclerotică a acesteia. Ca urmare, lumenul vaselor scade și circulația sângelui este întreruptă. Distrugerea parțială a țesutului (fibrelor) pielii duce la pierderea elasticității sale.

Toate aceste fenomene apar de obicei la bătrânețe, dar formarea ridurilor și decolorarea pielii nu sunt întotdeauna asociate cu îmbătrânirea corpului și a pielii.

Este demn de remarcat faptul că îmbătrânirea pielii se poate dezvolta și la o vârstă mai tânără, cu unele boli care implică epuizare pronunțată, precum și cu o îngrijire a pielii insuficientă sau inept.

Factorii "mecanici" foarte importanți care accelerează formarea ridurilor sunt obiceiul de a îndoi fruntea sau de a fuma ochii. Ridurile în aceste cazuri, de multe ori apar deja de la o vârstă fragedă, în formă de "picioare de gâscă", ridurile de pe frunte, pe nas și așa mai departe Verticală ori (rid) de pe obraji, de obicei, apare la сдвигания pielii de pe fata la somn pe o parte, iar cutele de pe gât și bărbie – când capul se află pe ridicat perna.

Astfel de întinderi multiple duc la pierderea elasticității și la o schimbare nedorită a formei și poziției relative a celulelor pielii. Rezultatul – formarea ridurilor.

Un loc în îngrijirea pielii de orice, mai ales pentru fading, iau măsuri de igienă (spălatul feței, scăldat, sport, exercitii de gimnastica), eliminarea nocive, iritante din partea organelor interne și externe, de mediu, de alimentație corectă, de aer curat, de funcționare normală a intestinului, rațional de odihnă, de excluderea din regimul alimentar a băuturilor alcoolice, grași feluri de mâncare din carne, excesul de condimente, introducerea de alimente suficient de vitamine.

Stilul de viață rațional joacă un rol imens în prevenirea îmbătrânirii pielii. Protejează mecanismele de auto-reglementare împotriva supraîncărcării și, în consecință, împotriva epuizării premature. Activitatea fizică extinde capacitățile organismului, ceea ce, la rândul său, facilitează, de asemenea, "viața" sistemelor de autoreglementare. Acest lucru are un efect benefic asupra stării pielii.

Vrem să vă oferim câteva sfaturi cu privire la îngrijirea pielii și prevenirea ridurilor premature:

- mâncați în mod normal, fără supraîncărcare, pe deplin, consumând cantități suficiente de vitamine;

- monitorizați cu atenție activitatea intestinului;

- învățați-vă de la obiceiul de a îndoi fruntea sau podul nasului și de a fuma ochii atunci când vorbiți, râdeți și purtați ochelari cu miopie, în special în timpul lucrului;

- în soare, protejați-vă ochii cu ochelari întunecați;

- nu lăsați crema de grăsime pe timp de noapte, astfel ca pielea secreta apă, care sub un strat din aceasta crema actioneaza ca o compresa calda, de asemenea, în dimineața pot să apară umflarea de sub ochi; cel mai bine crema lăsați 2-3 ore înainte de culcare, excesul scoateți cârpă. Un efect bun are un masaj atunci când este făcut de un specialist. Masajul inept poate duce la formarea prematură sau la creșterea ridurilor; auto-masajul este mai bine înlocuit cu un shake ușor timp de 2-3 minute cu vârfurile degetelor pielii acoperite cu cremă: provoacă o creștere mai abundentă a sângelui și îmbunătățește nutriția;

- dacă dormi pe o parte, încercați să puneți fața pe o perie îndreptată a mâinii, astfel încât să nu se schimbe pielea;

- pentru a evita apariția faldurilor pe gât și bărbie, dormiți pe o pernă joasă;

- urmăriți greutatea: plenitudinea strică figura, iar pierderea în greutate duce, de obicei, la formarea ridurilor;

- fără îndrumarea medicului, nu aplicați creme care conțin hormoni;

- renunță la fumat. Nicotina provoacă spasme ale vaselor mici-capilare, ceea ce duce la o încălcare a alimentației musculare. Trăsăturile faciale sunt ascuțite. Pielea devine palidă cu o nuanță gălbuie ("fața nicotinei").

Aceste sfaturi simple vă va ajuta să păstrați prospețimea și tinerețea pielii pentru o lungă perioadă de timp și de a scăpa de decolorare ei prematură!

Comentarii (0)

Lasă un comentariu