3 tratamente de păr salon, pe care vă sfătuim să le refuzați

3 tratamente de păr salon, pe care vă sfătuim să le refuzați

Îndreptarea keratinei

Îndreptarea părului prin metoda brazilian (este, de asemenea, keratină) a fost numită datorită extractelor incluse în plantele braziliene, care sunt asociate cu keratina restabilește structura părului – acest efect promite publicitate! Dacă credeți acest lucru, procedura va face părul pufos sau curat drept și ascultător pentru o lungă perioadă de timp.

Parul nostru este de 90% format din proteine. Formulările de îndreptare utilizează keratina, care este extrasă din lână de oaie. Acesta este încorporat sub cuticula ridicată, umplând spațiul gol. Sună bine. Dar este adevărat?

Rezistența naturală și elasticitatea părului oferă legături disulfide. Pe ruperea lor se bazează multe schimbări pe termen lung-curling, îndreptare. Legăturile disulfidice sunt rupte datorită influenței formaldehidei și temperaturilor ridicate. Beneficiile unui astfel de "duet" sunt foarte îndoielnice.

Formula conține formaldehidă și/sau metilen glicol – produse recunoscute ca cancerigene. Sub influența călcării cu o temperatură de 230 de grade, se eliberează vapori otrăviți. Procedura este contraindicată la femeile gravide și care alăptează! Despre efectul terapeutic cu o astfel de compoziție nu are sens să vorbim.

Botox pentru păr

De fapt, "fratele mai mic" al îndreptării keratinei, cu un principiu similar de acțiune. În publicitate se spune că pentru această procedură se utilizează un instrument compus din toxină botulinică, aminoacizi și vitamine, restabilind părul. Rezultatul vizibil după ce este întradevăr acolo – ele sunt netede, strălucitoare și arată sănătos. Dar un astfel de rezultat este furnizat datorită siliconilor și a altor aditivi care dau doar un efect vizual, dar nu terapeutic.

Laminarea părului

Esența procedurii este următoarea: specialistul spală părul cu un șampon chimic puternic, dezvăluind toate cântarele. Acest lucru se face pentru ca compoziția să fie mai densă. Agentul de laminare înfășoară firele și le sigilează. Ele devin bine îngrijite și strălucitoare. Dar trebuie să înțelegeți: acesta este un film care "zboară", iar cu ea o treime din tijă – părul devine mai subțire. Atunci când se utilizează fier de călcat, uscător de păr, curling, lipsit de orice protecție, acestea sunt deteriorate și mai mult, deși producătorul susține că firele după procedură sunt sub protecție termică fiabilă. Cea mai proastă opțiune: părul va începe să se rupă, nu numai la capete, ci și pe toată lungimea.

Recomandă prietenilor

Comentarii :

Articole pe aceeași temă