5 alimente - dăunătoare pielii tale

5 alimente - dăunătoare pielii tale

Beauty-industria nu stă pe loc și oferă astăzi o gamă largă de servicii pentru corectarea și îmbunătățirea pielii feței și a corpului: de la curățarea feței, peeling chimic cu clorofilă, până la crioterapie, biorevitalizare și lifting cu plasmă. Aceste proceduri sunt cu adevărat eficiente. Cu toate acestea, folosind cele mai „dificile” proceduri, nu este întotdeauna posibil să scapi de unele probleme: umflarea feței, riduri, erupții cutanate sau culoare inegală a pielii. Nu te grăbi să dai vina pe cosmeticiana ta pentru asta, pentru că uneori motivul nu stă deloc în procedurile pe care le face. Motivul poate fi nutriția dvs. sau, mai degrabă, unele alimente care sunt prezente în dietă, cu excepția cărora veți vedea un efect pozitiv. Luați în considerare care sunt aceste produse dăunătoare la care nici măcar nu s-ar putea să vă gândiți, dar ele vă provoacă atât de mult disconfort atât dvs., cât și pielii.

Zahăr 

Ei bine, ne place tuturor zahărul și deserturile, dar nu degeaba zahărul în cantități enorme este o moarte albă pentru întregul corp, pielea nu face excepție. Produsele finale de glicație (combinația zahărului cu proteinele pielii) descompun în cele din urmă colagenul și elastina, datorită cărora avem o piele fermă și elastică. Ca urmare a acestei distrugeri, fibrele se descompun, iar ridurile apar pe piele. Prăjiturile, produsele de patiserie și alte dulciuri industriale sunt cel mai bine înlocuite cu miere, fructe uscate, fructe proaspete și nuci.

Sare

Medicii sfătuiesc să consumi mai mult de 8-10 grame de sare pe zi, deoarece excesul său duce la retenție de lichide în organism și, ca rezultat, obțineți o față umflată și cearcăne sub ochi dimineața. Ieșirea din această situație este simplă: urmăriți cantitatea de sare pe care o puneți în alimente și evitați mâncarea sărată noaptea. Cel mai util pentru sănătatea voastră este să beți apă curată și ceai verde, dar nu mai mult de 3 căni de ceai pe zi.

Cafea

Este îngrozitor când începi dimineața fără o ceașcă de cafea, nu-i așa? Înțelegem. Cu toate acestea, merită să înlocuiți această băutură cu una mai folositoare, deoarece cafeaua provoacă îmbătrânirea prematură a pielii, reduce nivelul de absorbție a vitaminelor necesare frumuseții pielii și provoacă acnee.

Cum se poate de înlocuit cafeaua? Încercați să o schimbați cu cicoare sau chaga (ciupercă de mesteacăn).

Gluten

Nu avem de ales, dar acum va merge vorba despre gluten, care este numit cel mai dăunător dușman al mucoasei intestinului subțire, ceea ce duce la o încălcare a absorbției nutrienților de către organism, iar toate acestea duc la erupții cutanate și inflamații pe față. În care alimente este gluten? În grâu, fulgi de ovăz, orz, secară, dar există și gluten „ascuns”, care se găsește în mezeluri, brânzeturi, maioneză, iaurturi și alte produse. Ce trebuie de făcut? Înlocuiți cerealele cu orez, hrișcă, porumb și leguminoase, dar mezelurile și maioneza nu recomandăm nimănui.

Alcool

O față umflată, pungi sub ochi, riduri dimineața după o petrecere este o consecință a faptului că alcoolul a scos umiditatea din celulele pielii. Microflora intestinală suferă, astfel în consecință pielea devine foarte sensibilă și apar erupții cutanate. Ce să faci în legătură cu asta? Răspunsul este evident - nu consuma alcool.

Toate drepturile la texte aparțin autorilor. © allbeauty.md

Recomandă prietenilor

Comentarii :

Articole pe aceeași temă