5 reguli simple pentru îngrijirea pielii iarna

Vine iarna, începem să purtăm jachete, pălării, mănuși și botine – corpul nostru se simte confortabil. Și pielea? Pielea are nevoie de protecție împotriva frigului, uscăciunii camerei încălzite și a schimbărilor constante de temperatură ce apar în această perioadă.

Cu toate acestea, toate sfaturile de îngrijire a pielii depind nu numai de condițiile meteorologice, ci și de unele reguli simple. Respectând-ule nu va trebui să stați ore întregi în biroul cosmetologului.

Duș fierbinte

Cui nu-i place să se înmoaie într-o baie rece sau sub un duș fierbinte? Cu toate acestea, merită să scapi de un astfel de obicei cât mai curând posibil. Practicarea dușului fierbinte afectează negativ pielea, distrugând bariera lipidică, care ne ajută să păstrăm rezerva de umiditate și să o protejăm de germeni.
Pielea devine uscată, deci este mai bine să luați un duș cald, a cărui temperatură nu depășește 38 de grade. Și după baie, aplicați o cremă hrănitoare pentru corp.

Puneți-vă pălăria

Mamele noastre au avut dreptate, ceea ce ne-a făcut să purtăm pălării în vremea rece. O astfel de protecție salvează părul de supra-uscare și hipotermie a scalpului și în consecință, deteriorarea foliculilor de păr. De asemenea, nu uitați că firele de păr deteriorate reprezinta calea directă spre pierderea părului. Și nu este de mirare caci vasele sanguine ale scalpului se îngustează, iar aceasta este o cale directă spre o încălcare a circulației sângelui și deteriorarea nutriției foliculilor de păr.

Nu atingeți fața în timpul zilei

Nu vă frecați fața când intrați în cameră după plimbări în oraș. Această metodă ajută la încălzire, dar este extrem de traumatizantă pentru piele, iar fardul care apare va deveni și mai strălucitor. Dacă sunteți la birou, atunci permiteți-vă să vă adaptați la temperatura camerei pentru o vreme și apoi să vă pudrați fața cu pulbere transparentă.

Nu rujului mat

Rujul mat este frumos, dar este mai bine să așteptați până în primăvară, deoarece pigmentul mat în timpul iernii usucă foarte mult pielea buzelor. Desigur, producătorii depun efort pentru a perfecta formulele, dar, să zicem, există încă un loc pentru a căuta. Rujurile clasice de cremă în timpul iernii sunt cea mai bună soluție.

Crema cu o jumătate de oră înainte de ieșire

Orice crema de fata, este necesar să se aplice cel puțin o jumătate de oră înainte de a ieși. Fața dvs. are nevoie de timp pentru a restabili echilibrul apei după contactul cu orice produs cosmetic.

Și ce reguli respectați pentru îngrijirea pielii în timpul iernii? Împărtășiți metodele dvs. în comentarii!

Comentarii (0)

Lasă un comentariu