De ce parul arata prost?

Aparatele murdare, spălarea frecventă, prosoapele nepotrivite și alte 5 motive pentru care părul nu arată ca în publicitate.

Perii murdare și alte aparate pentru păr

Periile, uscătoarele de păr, ondulatoarele și alte dispozitive utile pe care le utilizați zilnic pentru a coafa părul – au nevoie de spălare și îngrijire la fel ca ustensilele, hainele sau lenjeria. Dacă uitați să aveți grijă de acestea, odată cu trecerea timpului, ele acumulează grăsime și murdărie pe ele, toate acestea vor duce la faptul că părul se subțiază și începe să cadă.

Spălarea frecventă a părului

Desigur, există fete care spala parul zilnic și părul lor arată perfect. Cu toate acestea, este mai mult o excepție , deoarece majoritatea după o astfel de terapie atestă căderea părului . Spălați-vă optim capul pe măsură ce vă murdăriți (1 dată la 2-3 zile).

Prosoape

Îți place să-ți ștergi părul activ și apoi să mergi ore întregi cu un prosop? Avem vești proaste pentru tine. Când efectuați o astfel de manipulare, părul este rănit, deoarece firele umede sunt cele mai vulnerabile. Vă sfătuim să vă uscați ușor părul (cel mai bine este dacă țesătura este din microfibră) și să păstrați prosopul pe cap timp de cel mult 20 de minute.

Îngrijirea necorespunzătoare

Sau absența acesteia. Pielea capului (nu doar parul), are nevoie de mijloace special ce hranesc pielea. Masarea cu mâinile sau cu aparate, iar dacă nu efectuați aceste manipulăru, atunci nu fiți surprins de faptul că părul devine, subțire și continuu biciuit, divizat și cu probleme adduce tot mai multe probleme decât bucurii. Începeți să aveți grijă de scalp și veți fi surprinși de reflexia din oglindă.

Colorarea

Dacă schimbați culoarea mai des decât o dată la 4-6 săptămâni, atunci nu vă surprindeți când într-o din zi veți vedea sclipiri de piele în cazul în care părul a nu va cădea la general.

Nutriție necorespunzătoare

Fără o nutriție adecvată, nu va exista nici păr strălucitor, nici o siluetă frumoasă, nici sănătate la general. Este deosebit de important echilibrul apei și consumul vitaminelor A, C, E, uleiul de pește – fără acestea nicăieri.

Coada de cal

Foarte frumos, dar foarte dăunător pentru păr. Prea multă presiune asupra foliculilor de păr, ceea ce duce în cele din urmă la căderea părului.

Fețe de pernă din bumbac

Apropierea lenjeriei de bumbac față de corpul nostru în timpul somnului înseamnă că pernele și lenjeria de pat pot absorbi umezeala din părul și pielea noastră, ducând treptat la o perturbare a echilibrului hidrolipidic. Apropo, acesta este unul dintre motivele pentru care dimineața se recomandă să începeți cu un pahar de apă. O alternativă la lenjeria de bumbac va fi cea de mătase.

Comentarii (0)

Lasă un comentariu