Drybrushing si tot ce trebuie să știți despre masajul usca

Drybrushing si tot ce trebuie să știți despre masajul usca

Vă informam ce prezinta un astfel de masaj și de ce acest masaj trebuie inclus în procedurile regulate de îngrijire a corpului.

Drybrushing prezinta tipul de masaj ce se realizeaza cu ajutorul periei uscate, care se poate face cu ușurință la domiciliu. Această procedură are multe avantaje: datorită acestui masaj, manifestările vizibile ale celulitei sunt reduse, starea sistemului limfatic este normalizată, iar pielea este moale și elastică, ca și după frecare. O astfel de procedură nu va dura mai mult de 15 minute, astfel încât acest masaj este potrivit chiar și persoanelor suprasolicitate.

Pentru un astfel de masaj, veți avea nevoie de o perie naturală cu nivel mediu de rigiditate sau de nivel avansat. Pentru caprocedura să devină și mai confortabilă, alegeți o perie cu un mâner lung sau o curea. Cum să realizezi un astfel de masaj la domiciliu?

Majoritatea specialiștilor sunt solidari cu faptul că un astfel de masaj trebuie făcut înainte de duș. Merită de mentionat că peria și corpul trebuie să fie uscate, altfel nu va funcționa. Corpul trebuie masat de jos în sus, începând cu talpile și deplasându-se în sus. Mișcările ar trebui să fie lungi și drepte atunci când lucrați la glezne, genunchi și șolduri.

Contează! Nu masați partea din spate a genunchiului, precum și interiorul coapsei.

Apoi, ajungând la fese, ar trebui să faceți mișcări circulare cu o perie, iar în zonele cu probleme să rămâneți mai mult. Abdomenul și pieptul sunt mai bine masate la o intensitate mai mică, iar zona inimii, ca și fețele, ar trebui evitată.

După un astfel de masaj, trebuie să faceți un duș, cel mai bine este dacă este contrastant, după care este de dorit să aplicați ulei sau cremă pe corp. Dacă după această procedură există zgârieturi, atunci ar trebui să alegeți o perie cu o rigiditate mai mică.

Cât de des pot sa efectuez o astfel de procedură?

Masajul cu o perie uscată trebuie efectuat cel puțin 2-3 ori pe săptămână. Dacă aveți piele sensibilă, atunci nu mai mult de 2.

De asemenea, nu uitați să vă spălați peria cu săpun sau gel de duș cel puțin o dată pe lună. Și amintiți-vă că, dacă faceți un astfel de masaj în timpul verii, atunci nu ieșiți din casă fără protecție solară, deoarece drybrushing face pielea vulnerabilă la razele UV.

Recomandă prietenilor

Comentarii :

Articole pe aceeași temă