Cosmetica etică. Ce reprezintă?

Produsele cosmetice etice sunt mijloace care nu sunt testate pe animale și nu le exploatează. Desigur, mijloacele vegane care nu conțin produse de origine animală sunt etice. Uneori, produsele cosmetice etice includ o compoziție vegetariană: miere, ceară de albine, acid karmic, derivat din insecte, lanolină sau cisteină.  Principala condiție este că cosmeticele nu trebuie testate pe animale, iar compoziția nu trebuie să aibă ingrediente derivate din animalul coloanei vertebrale ucis.

În 2013, Uniunea Europeană a interzis în totalitate testarea produselor cosmetice pe animale.O interdicție similară este valabilă în India, Australia, Israel și Norvegia. În plus, unii cercetători consideră că testele de medicamente și produse cosmetice pe animale nu garantează că instrumentul în condiții de siguranță pentru om și nu va provoca efecte secundare — cel puțin pentru că animalele și oamenii reacționează diferit la aceleași substanțe.  Nu există nici o interdicție de testare în America, dar FDA subliniază faptul că etichetele "fără cruzime" și "nu sunt testate pe animale" nu au nici o putere legală.

 În Rusia, de exemplu, testele pe animale pentru certificarea produselor cosmetice au fost obligatorii până în 2012. Acum, producătorii ruși și distribuitorii de produse cosmetice oferă să aleagă cum să verifice produsele: metode alternative sau pe animale. Cel mai frecvent test alternativ este in vitro (test in vitro). De asemenea, pentru a verifica produsele cosmetice folosesc simulări pe calculator, teste pe piele artificială și teste clinice pe voluntari. Unul dintre principalii adversari ai studiilor alternative din Rusia este Rospotrebnadzor. În 2017, Agenția a dat o evaluare negativă proiectului de lege privind interzicerea completă a testării produselor cosmetice și a parfumeriei pe animale. Rospotrebnadzor consideră că testele Alternative nu pot face față verificării "speciilor noi și puțin studiate de materii prime", iar laboratoarele necesită " investiții financiare serioase — spre deosebire de testele pe animale.

În prezent, legislația cea mai strictă în domeniul cosmeticelor și parfumurilor este valabilă în China. Orice cosmetice importate vândute în magazinele chinezești ar trebui să fie testate pe animale. Excepție-teritoriul Hong Kong și Taiwan. De asemenea, nu sunt testate pe animale mijloacele cumpărate în magazinele online străine și produsele cosmetice chinezești produse pentru export. Adesea, testarea produselor cosmetice străine în China are loc după ce produsele au fost scoase la vânzare — fără notificarea producătorului. Prin urmare, companiile care se poziționează în Europa ca cruelty-free, dar prezentate în China, sunt considerate lipsite de etică.

Cum de a determina cosmetice etice?

Vă sfătuim să verificați lista" albă " a organizației Peta.

Și, de asemenea, pe site, este actualizat mai des decât Peta

Puteți descărca aplicația Bunny Free disponibilă pentru IOS și Android (cu toate acestea, se concentrează mai mult pe rezidenții din SUA).

În Moldova nu sînt multe mărci care nu provoacă probleme din punct de vedere etic, dar totuși, am găsit ceva pentru dvs:

 1. Natura Siberica (seria separată marcată cruelty free)
 2. Botanicos (seria separată marcată cruelty free)
 3. Ecolaboratory
 4. Gosh
 5. Nyx
 6. Inglot Cosmetics
 7. Eveline
 8. E. L. F.
 9. Ecotools
 10. Lumene
 11. Vivienne Sabo
 12. Pupa
 13. Weleda
 14. Splat (pastă de dinți)
 15. Smashbox
 16. Innisfree
 17. Etude House
 18. Benton
 19. Klairs
 20. Kiss New York Professional
Comentarii (0)

Lasă un comentariu