Nutriționist despre ce să faci când practici sport și greutatea nu dispare

Nutriționist despre ce să faci când practici sport și greutatea nu dispare


Foarte des puteți auzi sau citi pe forumurile tematice, că persona practică sport în mod regulat, se alimentează corect și nu poate slăbi! Cum este posibil așa ceva și cum să corectăm această situație, am aflat de la Valeria Dimitrov-nutriționist, antrenor-profesor, maestru al sportului de taekwondo, membru al Asociației nutriționiștilor din Moldova.

Voi începe cu faptul că antrenamentul este doar 30% din succes, iar 70% se datorează alimentației.

Dacă activitatea dvs. fizică este sporită, dar nu se încadrează în rata de calorii, este absolut cert, că veți câștiga în greutate, deoarece masa musculară crește, iar stratul de grăsime nu dispare.

Conceptul de "alimentației corecte" este foarte larg. Este important să se ia în considerare raportul dintre proteine, grăsimi și carbohidrați.

Proteinele și grăsimile trebuie să prevaleze în dieta zilnică, atunci ve-ți înceta să acumulați grăsimi. Carbohidrații din dietă ar trebui să fie doar complexi și sub formă de fibre.

Următorul punct este starea tractului digestiv, deoarece este important nu ceea ce ați mâncat, ci ceea ce ați digerat!

Un metabolism sănătos nu este posibil în condiții de digestie redusă a tractului gastro-intestinal.

Vă recomandăm să vă adresați unui nutriționist calificat, pentru a înțelege etapele unui alimentației sănătoase.

De asemenea, vreau să menționez că antrenamentele excesive vor conduce organismul Dvs. într-o stare de stres. Dacă citiți definiția activității fizice în manualul de fiziologie, veți înțelege că acesta este unul dintre factorii ce provoacă stres organismului.

Un complex de exerciții moderat va contribui întotdeauna la îmbunătățirea activității întregului organism și la scăderea excesului de greutate.

Exercițiile extenuante vor crește nivelul hormonului cortizol, care încetinește funcțiile metabolice, pentru a menține resursele organismului.

Formați o grilă de exerciții împreună cu un antrenor de fitness și țineți minte că organismul feminin depinde de sistemul hormonal și dezechilibrul la acest nivel, din păcate, joacă împotriva Dvs.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Дизайнер Идеального Тела (@dimitrova_lera)

Recomandă prietenilor

Comentarii :

Articole pe aceeași temă