Cocktailuri răcoritoare pentru vară (сombinații originale)
Suntem de părerea că, dvs cunoașteți și de sinestătător rețetele limonadelor clasice din lămâi și portocale, totuși sper să fiți de acord cu noi că a prepara o limonadă din levănțică sau trandafir, este o experiență mult mai interesantă.
Ovșala sau limonada din trandafiri
Ingrediente:
Apă – 0,5 l;
Lămâie – o jumătate;
Petalele a 5-6 trandafiri;
Zahăr – 4 linguri.
Adaugați zahăr în petalele de trandafiri și adaugați apă clocotită. Lăsați să răcească și adăugați suc de lămâie. La dorință adaugați și câteva cuburi de gheață.
Șrab din zmeură
Ingrediente:
Zmeură – 450 grame;
Oțet de măr;
Zahăr – un pahar și un pahar de apă;
Apă cu gaz.
Umpleți sticla cu zmeură și adaugați oțet de măr, lăsați peste noapte. Stoarceți prin sită rezultatul obținut, adăugați p lingură de zahăr și o lingură de apă, fierbeți timp de 15 minute, apoi răciți. În pahar amestecați 3 linguri a soluției preparate, suc de lime și apă cu gaz.
Lassi presărat cu mintă
Ingrediente:
Semințe de cumin – 2 linguri mari
Frunze de mintă – un pahar
Yogurt fără adaosuri – 4 căni
Sare – 1.5 linguri mici
Apă – jumătate de pahar
1-2 minute prăjiti chimenul în tigaie. 1,5 lingurițe adaugati în blender, adăugați iaurt, apă, menta și sare. Strecurati până la o masă mai putin omogenă. Turnati lassi peste gheață, si presarati cu cumin.
Limonadă de lavandă

Ingrediente:
apă clocotită – 7 linguri;
zahăr – 0,5 linguri;
flori de lavandă – 1,5 Art. l;
suc de lămâie – 0,5 linguri;
crengute de lavandă pentru decorare;
gheață.
Florile de lavandă se prepara in 4 cesti de apă clocotită, se acoperă și se lasă să stea timp de 10 minute. În 3 pahare de apă clocotită, dizolvați zahărul. Stoarceți sucul din lămâi. Apa de lavandă se scurge din flori, se amestecă cu sirop de zahăr și suc de lămâie. Serviți bautura răcita cu bucăți de gheață și crengi de lavandă.