De ce părul devine murdar în termen scurt? 7 cauze comun

Spălarea capului după 2-3 zile-este normal, dar dacă o faceți în fiecare zi, atunci merită să vă gândiți ce cauze au pornit acest proces.

Am luat 7 motive comune ale părului murdar:

Probleme la nivel hormonal

Activitatea glandelor sebacee depinde de hormoni: androgeni și estrogeni. Dacă fundalul hormonal se schimbă, atunci acest lucru va afecta cel mai probabil părul. Aici se pot ascunde câteva cauze:

etapa de pubertate;

sarcina;

menopauza;

administrarea pastilelor contraceptive.

Dacă luăm în considerare cauzele naturale (sarcină, menopauză, pubertatea), atunci rămâne doar să faceți față aceastei perioade, dar dacă nu există astfel de factori, atunci ar trebui să vizitați un terapeut sau ginecolog care poate dezvălui alte cauze care ar putea afecta aspectul hormonal.

Stresul îndelungat

Cortizol (hormonal stresului ) afectează, deasemenea, activitatea glandelor sebacee. Cu cât nivelul său este mai mare, cu atât mai mult sebum produce pielea, respectiv, părul se murdărește rapid.

În acest caz, numai o atitudine pozitivă față de viață vă va ajuta sau medicul care va prescrie tratamentul adecvat.

Mătreața

Poate fi un simptom al afecțiunilor pielii care sunt însoțite de activitatea glandelor sebacee.

Este necesar de a afla cauza mătreții. Pentru a face acest lucru, ar trebui să consultați un dermatolog.

Apa fierbinte

Dacă spălați părul cu apă fierbinte, atunci ar trebui să încetați să faceți acest lucru. Deoarece tempteratura ridicată a apei micșorează protecția naturală apielii capului. Și epiderma începe să producă și mai mult sebum.

Asigurați-vă că apa nu este mai fierbinte decât 39 de grade, iar clătirea efectuați-o cu temperatura apei ce corespunde temperaturii în cameră.

                                                                              Uscător de păr cu aer cald

Un astfel de uscător de păr usucă scalpul și, pentru a menține umiditatea, pielea îndeplinește creșterea producției de sebum.

Buclele dvs. ar trebui să fie uscate la un regim bland al aerului.

Pieptănarea frecventă

Dacă vă pieptănați frecvent și în mod repetat, sebumul din rădăcini se răspândește rapid pe toată lungimea. Ca urmare, părul dvs. poate părea murdar în prima zi.

Pieptănarea nu trebuie să fie mai frecventă decât 3-4 ori pe zi.

Nutriția necorespunzătoare

Lipsa de vitamine și oligoelemente, alimente prea grase și picante, duc adesea la creșterea producției de grăsimi din piele.

Meniul ar trebui să conțină suficiente fructe și legume, precum și apă plată.

Am analizat cele mai frecvente motive pentru care părul dvs. poate părea dezordonat în prima zi după spălare. Dacă cunoașteți și alte motive, scrieți-ne în comentarii sub această publicație!

Comentarii (0)

Lasă un comentariu