Benkung și tot ce trebuie să știe viitoarea mamă

Benkung și tot ce trebuie să știe viitoarea mamă

Benkung este o procedură puțin populară în Moldova, deoarece practic nimeni nu știe despre ea. Dar vă asigurăm că este la fel de util pentru viitoarele mame, cum ar fi, de exemplu, abilitatea de a scălda copiii.

În primul rând, trebuie să aflăm de unde provine acest cuvânt ciudat și de ce am început să-l folosim?

Benkung este o procedură populară de recuperare postpartum în Malaezia, este așa-numita "legare nodulară" a abdomenului. O bucată lungă de țesătură (aproximativ 15 metri lungime și 25 cm lățime pentru o înălțime de aproximativ de 160 cm, respectiv, în cazul în care sunteți mai înalt este nevoie de mai multă țesătură). Esența acestei proceduri constă în înfășurarea acestui țesut în jurul abdomenului, cu o răsucire consistentă a țesutului în mijlocul abdomenului.. Datorită lor, înfășurarea benkung diferă semnificativ în eficiență față de alte metode de înfășurare.

Și acum vom trece direct la beneficiile și eficiența acestei metode.

Cel mai important este faptul că benkung promovează cel mai bun sprijin pentru organele abdominale după nașterea copilului. Timp de 9 luni, corpul mamei suferă schimbări radicale, uterul în creștere deplasează treptat organele din locurile lor obișnuite și mărește sarcina asupra mușchilor rectali ale abdomenului, ceea ce duce adesea la un astfel de concept ca diastaza. De asemenea, în momentul nașterii, hormonul relaxin a fost într-o creștere semnificativă, care este responsabil pentru extinderea oaselor pelvine, slăbind ligamentele și deschiderea colului uterin. În astfel de condiții stresante, organismului îi este greu de tolerat chiar și unele sarcini minore care pot duce la consecințe neplăcute, cum ar fi: omiterea uterului, omiterea organelor în cavitatea abdominală și altele.

Toate aceste consecințe neplăcute pot fi evitate dacă se face în mod regulat procedura de legare, care, în afară de un sprijin puternic, ajută la reducerea dureri de spate. În plus, această procedură ajută la reducerea diastazei, ajută la reducerea volumului pieptului și șoldurilor la dimensiunile anterioare, datorită compresiei de susținere.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, vă propunem să legați abdomenul cu bengkung nu mai devreme de 24 de ore după nașterea naturală. În mod ideal, ar trebui să fie 2-5 zile după naștere. După operația cezariană, nu se recomandă înfășurarea abdomenului mai devreme de 4-6 săptămâni și este mai bine să consultați medicul terapeut.

Benkung funcționează cel mai eficient timp de 3 luni (dar nu mai puțin de 40 de zile), cu toate acestea, va fi, de asemenea, util și în alte perioade. Legarea se face zilnic dimineața și este îndepărtată înainte de culcare.

Pentru a înțelege cum se realizează benkung urmăriți video propus:

Recomandă prietenilor

Comentarii :

Articole pe aceeași temă